sunnuntai 23. elokuuta 2015

Vai että rauhallinen viikonloppu...

No, ei se sitä ollut sitten ollenkaan! Täälläpäin on tapahtunt pieniä tapaturmia....


Heti lauantai iltana mentiin normaalisti takapihalle ja ajattelin ottaa muutamia kuvia. Pikkuinen kääntyi äkisti istumaan peffalleen ja teki jotain tassulensa. Minä yritin kutsua, mutta pikunen ei tullut. Sitten juoksin äkisti katsomaan mitä on tapahtunut. Pikkunen vain nuoli tassuansa eikä liikkunut mihinkään. Taluttimen lipenteri (se millä laitetaan kiinni pannasta) oli avautunut ja mennyt piikkuisen takatassun varpaiden väliin kiinni! Minä yritin katsoa että mitä kautta sen saisi pois, mutta Ponku vain nuoli tassuaan eikä antanut katsoa sitä. Kutsuin äkisti äidin olohuoneesta Ponkun luo. Äiti onneksi sai sen sieltä pois. Pikkuinen kyllä ulisi samalla,mutta ei sitä olisi muuten voinut saada pois sitä.


Eikä tämä tähän jäänyt...... Tulimme raveista illalla ja Ponku käyttäytyi ihan normaalisti. Lähdettiin vielä käyttämään se lenkillä. Ponkun töpö oli ihan alhaalla. Aavistelin jo että nyt ei ole kaikki kohdallaan pikkuisella. Käytiin normaalisti lenkki eikä koira oireillut ollenkaan. Sitten yöllä se oli todella levoton ja vaihtoi kokoajan paikkaa. Äiti antoi sille särkylääkettä (ketorinia) varalta. Ponku tuli minun viereen nukkumaan ja rauhoittui hieman. Vähänajan päästä se pomppasi pois sängystä ja tärisi. Huusin heti äitille, että Ponku tärisee. Äiti vei Ponkun pois ja vähänajan päästä kuului oksentamis ääniä. Onneksi Ponkua vain oksetti, eikä ollut sen kummempaa!


Syykin tähän on jo löydetty.  Oksentaminen johtui varmaan siitä, että Ponku söi heinää illalla. Ponkun vatsa ei vain kestä sitä, koska n. kuukausi sitten Ponkulla tuli pikku oksu, missä oli myös heinää. Sängyn altakin oli sitä löytynyt.


Eli säikähdyksillä vielä selvittiin. Nyt pikkuinen on jo ihan normaalisti ja aamullakin söi nakin :) Hieman väsyttää rankan yön jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan kirjoittaa aina asiallisen kommentin!
Kiitokset sinulle :)