tiistai 5. toukokuuta 2015

Miltä tunttuu omistaa koira?

Heippa taas!

Miltä tuntuu omistaa koira?


Ensinnäkin: koiranomistaminen vaatii paljon hermoja, aikaa ja huolenpitoa. Koiranomistajalla on paljon vastuuta omasta koirastaan.

-Koira tarvitsee monipuolista ruokaa ja vettä. Ruoka ei voi olla mitä sattuu! Pitää huomioida laatu, koostumus ja sopiva koko.

-Koira tarvitsee koulutusta heti pennusta lähtien. Koiraa pitää totuttaa moniin tilanteisiin ja paikkoihin.

-Rokotukset. Koiran rokotuksien pitää olla voimassa. Ponkulla otettiin viime kerralla pitkäkestoinen monirokote. Seuraavan kerran rokotuksille vasta vuonna 2017. Pennuille pitää ottaa rokotuksen jälkeen tehosterokotus.

-Kiinnipito aika! Vieläkin näkee useita koiria irti lenkillä....koirat pitää pitää kiinni vaikka olis kuinka kiltti koira!( Kiinnipitoajasta saat lisää tietoa kennelliiton sivuilta)

-Omistajan vastuu. Koira on aina omistajansa hallinnassa. Omistaja vastaa myös koiransa aiheuttamasta tuhoista yms.

-Liikunta. Koiran pitää päästä ulos lenkille. Myös potkurin,pyörän ja potkulaudan kanssa voi ulkoiluttaa koiraa. Me käytämme Ponkua 5-6 kertaa päivässä ulkona. Joskus otamme myös juoksupätkiä jotta saadaan turhia energioita pois.

-Kunnolliset tarvikkeet. Koiralla pitää olla kaulapanta/valjaat ja talutin. Niiden täytyy olla ehjiä, jotta koira pysyy omistajansa hallinassa.

-Harjat ja trimmaustarvikkeet. Koiraa pitää harjailla karvanlähtöaikaan. Joillakin roduilla myös trimmaus on tarpeellista.

-Harrastaminen koiran kanssa. Koiran kanssa pitäisi harrastaa jotain, jotta se saa purkaa energiaansa. Meillä tämä on temppujen kouluttaminen .

Koiranomistajalla on siis aikapaljon tehtävää ja huomioitavaa :).

Ponku ja kirjurinsa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan kirjoittaa aina asiallisen kommentin!
Kiitokset sinulle :)