lauantai 21. helmikuuta 2015

Göötin karvanlähtö

Terve!

Kuten aijemmissa postauksessa lupailin tänään on luvassa göötin turkin hoito. Göötin turkki on suhteellisen helppohoitoinen. Turkkia ei tarvitse trimmata eikä pestä. Pesu on tarpeellinen vain silloin, kun göötti on esim. kierinyt kuralätäkössä.

Tarvitset: karstan ja furminaattorin. Furminaattori on hyvä näin karvanlähdön aikaan. Sillä saa hyvin pohjavillan pois.

Yleistä huomioitavaa: älä paina liikaa. Jos painat liikaa koira vinkaisee. ( = koiralla kävi kipeää) Muista harjata aina karvan mukaan. Ei saa ikinä harjata vastakarvaan!
                     karsta keskellä
                     oikealla furminaattori


1. Ota ensin furminaattori. Harjaa pitkin vedoin. Älä säikähdä vaikka karvaa lähtee paljon, se kuuluu asiaan. Kun karvaa ei lähde enää paljoa voi siirtyä 2 vaiheeseen.

2. Ota  karsta. Karstota pitkin vedoin. Karvaa ei lähde enää paljoa. Karvaa silti voi lähteä välillä enenmän. Kun koiran turkista ei "törrötä" karvatuppoja niin voit siirtyä 3 vaiheeseen.

3. Gööteillä on "pöksyt" ja nekin pitää harjata kunnolla.Tämänkin voi suorittaa karstalla/furminaattorilla. Suosittelisin kuiten karstaa, koska furminaattori on tarkoitettu pohjavillan poistoon.  Laita käsi pöksyjen taakse niin ettei harja voi mitenkään osua palleroihin. Kun harjaat voit vetää kättäsi taaksepäin samalla kun harjaat.

4. Göötti uudessa ulkomuodossa!

Toivottavasti tästä saitte edes pientäkään vinkkiä miten göötin turkkia voi hoitaa. Tämä on meidän tapa jonka olemme kokeneet parhaaksi. Tämä tapa ei ole välttämättä sinun tapasi, eikä tarvitsekaan olla. Teet kuten parhaaksi näet.

Karvaa lähtee reilusti ja johonkin pitäisi nekin pukata. Mihin niitä voi laittaa?
Me keräämme Ponkun karvat pusseihin. Kesällä ne pääsevät hyötykäyttöön. Lahjoitamme ne linnuille jotka pesivät pöntöissä. Meilläkin on oma linnunpönttö, jossa on pesinyt kahtena vuotena talitiaiset. (Pönttö tuli samana vuonna kun Ponku syntyi) Karvat voi myös laittaa roskiin, jos ei jaksa säilyttää niitä. Koirankarvoista voi myös tehdä käsitöitä.


Ponku &kirjoittaja-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan kirjoittaa aina asiallisen kommentin!
Kiitokset sinulle :)