lauantai 4. marraskuuta 2017

Koiran esittäminen ja näyttelyssä vaadittavat taidotKoiran esittäminen on helppoa, kun sen osaa. Toki on ymmärrettävää, että ensimmäiset pari kertaa jännittävät. Suosittelen harjoittelemaan oman koiran esittämistä etukäteen. Myös Match Showt ovat erittäin hyvää harjoitusta. Niihin kannattaa ensin mennä, jos on mahdollisuus. Jokainen rotu arvostellaan ja esitetään erilailla. Tässä kumminkin muutama asia jotka jokaisen koiranesittäjän on hallittava.

1. Koiran seisottaminen

 Koiran on seisottava ryhdikkäästi ja rodunomaisesti oikea kylki esittäjään päin. Koiraa seisotetaan juuri niin kauan kuin tuomari haluaa. Koiran ei missään nimessä saa istua tai maata kehässä.  (Varsinkaan kun tuomari katsoo!)

Kuva esittäjän näkökulmasta. (Tuomari on siis koiran toisella puolella)


2. Koiran liikuttaminen

Laatuarvostelussa jokaisen koiran liikkeet tuomari arvostelee. Tämän takia on tärkeää että koira liikkuu hyvin eikä miten sattuu. Esimerkiksi pomppiminen ja hihnasta vetäminen eivät ole suotavia asioita. Koiran on ravattava koiran esittäjän vasemmalla puolella. Ei oikealla,edessä tai missään muualla. Toki tämä on hyvin koirakohtaista, mutta ainakin aloittelevan esittäjän kannattaa pitää koira vasemmalla puolellaan. Näin koira ei pääse muiden koirien luo eikä muut koirat sitä häiritsemään ja tuomari näkee liikkeet selkeästi.3. Koiran käsitteleminen

Koiran pitää antaa näyttää hampaat ja tutkia muuta kehoa. Sekä myös mitata. Tähän kannattaa totuttaa jo pennusta asti. Jatko on helpoa esim. eläinlääkärillä, kun koira on tottunut koskemiseen.Näillä kolmella perustaidolla pääsee jo pitkälle. Tästä on helppo erikoistua esittämään juuri omaa rotua :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan kirjoittaa aina asiallisen kommentin!
Kiitokset sinulle :)