keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Uutta talutinta testaamassa




Käytimme Levin mätsäristä saadun lahjakortin nyt pois. Lahjakortti oli arvoltaan 20e.  Sillä ostimme uuden taluttimen, jossa on jousto osa. Talutin maksoi 21.90e, joten 2e piti itse maksaa. Ei kyllä mikään kallis ollut :D Talutin on merkiltään Hurtta. Väriltään tämä talutin on ruskea vihreä. Sopii ihan hyvin Ponkun varusteiden kanssa.


Pari päivää sitten kävimme testaamassa sitä.  Ponkullahan on toipumusta vetää välillä, joten oli aika hankala hallita sitä, kun ei saanut kunnon tuntumaa. Esimerkiksi Ponkulle on opetettu pysähtyminen niin, että pidetään hihna tuntumalla ja sanotaan oota. Tässä taluttimessa sitä tuntumaa ei sanut ennenkuin veti kunnolla. (jousto osa venyy) Ja silloinhan koira ei tiennyt mitä piti tehdä....


Talutinta en kuitenkaan itse suosittele koirille, joilla on taipumusta vetää tai on opetettu tuntumalla jotain. Ponkukin alkoi heti vetämään enenmän, kun tiesi, että pääsee vähän pidemmälle aina. Toki, äkkinäisissä nykäyksissä tuo on hyvä, mutta meillä ainakaan niitä ei tule paljoa. Pentujen kanssa tämä talutin varmaan aika hyvä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan kirjoittaa aina asiallisen kommentin!
Kiitokset sinulle :)